Cheeky Quotes

Saturday, 12 April 2014

kisah abang abang aku ! :)

assalammualaikum...:) aku nk cite pasal abang2 aku ni...walaupun selalu bergaduh mase kecik2..ha ni la abg2 aku yang masing2 da pun besar dan berjaya...cuma aku je belum lg...masih merangkak lg...first skali aku nk cte pasal abg aku yg pertama lah....nama dia mohd firdaus bin mohd zuki...anak abah aku lah..hahaha...ok die ni umur 29...beza dgn aku 9 tahun..dia agak berbeza dgn kami 2beradik kerana die putih sikit dr kami...hahaha...tu tak kesah la...tp die adalah abang yang terbaik buat kami 2bradik...bersifat berkepimpinan....die pun da berjaya dan ade own business....dah pun kawin..anak sorg. hmm die relax n puncual org nye...hahaha..ape2 pun time kami susah senang dia ada untuk kami....:)
okay ni nk cite abg yang ke2 lak ni...nama dia mohd farifzul anuar bin mohd zuki...aku panggil die adik la...kenapa panggil adik?aku panggil adik sejak kecik....da terbiasa agaknya...so kami sekeluarga panggil die adik la...walaupun die lagi tua dr aku..haha...adik ni yg paling aku rapat..umur die 26...the best things die adalah orang paling pelik dalam family aku..org paling diam...tp aku suka usik die...kami kalau buat benda yang kami xnk mak tau..mesti plan elok2..sbb takut kantoi dgn mak...lagi2 time tengah malam nk pergi main futsal...hahaha...xpe adik ckp..kalau kantoi tu...kantoi sama2...hahaha...hmm muka kami ni agak seiras...membezakan kami adalah die pakai cermin mata dan badan die agak sado sikit...maklum la ade mase nk pergi gym..aku mana ada masa nk pergi gym..haha..die ni pandai sikit dr aku dgn abg...tak pernah mengecewakan mak abah...aku je selalu buat spoil...hahaha...adik ni blaja lg..tp die da nk habis la...die habis ni jadi la die doctor...adoi jeles lak aku...nk lawan xleh..sbb aku bukan setanding dgn die, tp aku tetap nk lawan...abg pun aku masih xdpt nk lawan lg..xpe la..tunggu aku habis nt..hahaha...itu je la cte pasal abg2 aku....conclusion nye kt sini...dorang adalah abang2 aku yang paling aku bangga yang pernah aku ada selama aku hidup nih..:)
yang ni abang aku yang ke 2 umur dia 26
ni abang aku yang pertama umur 29


No comments:

Post a Comment