Cheeky Quotes

Wednesday, 30 April 2014

terima kasih dan terima kasih ..:)

Selesai sudah kita 
dalam sebuah cerita
aku,kau dan juga kita..

Tidak ada lagi jika
dan tidak ada lagi bila,

 Ini adalah titik
dan tidak ada lagi koma
dalam cerita kita...

Maafkan aku untuk semua
disaat aku disisi mu gelak tawa,
air mata dan pertentangan mata..

Maafkan aku untuk semua,
untuk semua yang membuat mu kecewa,
untuk semua yg pernah kita lalui bersama..

Maafkan aku kerana tidak pernah menjadi
yang terbaik bagi mu,
tak pernah membuat mu tersenyum kerana aku,
hanya kerana ini..
aku tak pernah memberikan mu erti cinta,
hanya kekecewaan dan air mata sepi sahaja yang aku berikan

Tolong maafkan aku untuk semua yang tidak dapat aku penuhi
dan disini lah kita diam dan ragu dan tanya,
sunyi dalam kelu tak berkata dalam dan tidak berhak untuk meminta

Aku tak mahu lagi menantap mata mu..
aku tak sanggup lagi melihat kau kesedihan,kekecewaan
hanya kerana aku di hujung sana...

Kau adalah cintaku
dan akan tetap menjadi cintaku selamanya..

Ini adalah rindu untuk mu dan tidak akan
berubah rasa ini untuk selamanya..

Dan jika aku masih boleh berkata terima kasih..
kau telah memberikan ruang mu untuk ku,
berikan langit mu yang biru,
penuhi anganku dgn udara mu,
dan juga lengkapi hidup ku dengan kelebihan mu..

Terima kasih untuk pecahan ku,
untuk retakan ku,
untuk lukaiku,
untuk sayangi mu dengan sepenuh hati ku dan
juga untuk semua yang tak akan berganti dalam putaran waktu..

Aku mencintaimu dan hanya itu
tidak kerana mu dan juga tidak kerana ku..

Aku tak perlukan alasan mengapa hati mu untuk ku...
cukuplah ini semua bagi ku....

Thanks you for hurting me and make me understand that what i feel you is love...:)





made by own for her
ewan cing    


                                             

Monday, 14 April 2014

cuti sem pun ade keje ke?! haha

assalammualaikum..hai hai korang...aku tau sape yang tengah baca ni...jangan ingat aku xtau korang yang baca ni....hahaha...ok la oleh kerana korang baca ni kan....especially wan zakirah , mila dan ade lg...xnk sebut..hahahaha....ok harini punye cite..aku pun tak tau mcm mana nk cite...punca jadinya cerita bermula dr kawan2 yang berlainan tempat dan tugasan dorang tak setel lg utk sem3....mcm biasa lah yg mintak sir azrul..hahahaha...sir paling comel sangat...ehem..hehe..so dalam cite ni aku sebenarnya xde kena mengena pun dgn dorg ni...tah mcm mana aku leh ikut lepak skali pun aku xtau....hahahah...teman nia punya pasal..so kami semua kumpul kt rumah zakirah kt subang la..dr awal pagi aku dgn nia gerak terus ke sana...pergh sampai je ktm subang terus shoping kt aeon big...hahaha..lepak dekat sejam dah...bila kuar dari bangunan itu baru kami sedar kt sebelah die ada subang parade..mmg agak sengal lah..hahaha...so xpa la...kami terus shoot gi subang parade..sempat la menabur taik untuk pg tu..hahaaha..kelakar gak lah..pengalaman tak leh lupa woah...yang agak kelakar aku xreti naik ktm...xbrani naik sorang2..perghhh...hm hm xpa sambung balik yang td,...ok terus g uma ira...so bila da sampai tu...makan2 dr awal sampai balik...habih keras perut aku...berak2 pun ada...hahahahaa...aku duk situ xtau ape yg aku menyumbang ...datang melepak mengarut dgn si apek mirol ira mila dgn nia,..aiyoo letih woah..mcm2 peyyel...hahahaha...so best la dapat jumpa diorang utk kali terakhir sblm cuti ni..kenangan tu tak akan lupa sampai bila2...
ha ni la kami...muka happy 3 suku je..haha
ha kepada wan nur zakirah dan nazmilla azib..aku tau korang akan baca ni..so aku mention siap2 nama korang...ptg td perli aku soh update blog..ha ni dah aku updated....baca jgan tak baca...hahahaha...mila siap ckp 'hari2 aku baca blog ko wan'..hahaha ni ah baca puas2....

Sunday, 13 April 2014

kucing dan baby kecil..:)

sebetulnya ini adalah benar belaka...aku bukan nk perasan...tp ini adalah kenyataan kerana aku bela kucing kt dalam rumah dan aku mempunyai budak kecik kt rumah....kasih sayang kita kt mereka lebih dr orang lain...selalu sembang dgn dorg..kalau dgn kucing apa yang aku cakap mesti dorg meow kan je...so aku seronok bercakap dgn kucing...sayang aku kt binatang seperti tu lebih dr manusia...budak kecik...aku paling gemar tgk baby ...boleh main2 dgn dia..usik2 dia...kt rumah slalu buat mcm tu..aku tak pernah jemu dgn dorang semua....sebab dorang yang slalu buat aku gembira..kadang2 sampai tertidur dgn kucing2 ..siap share 1 bantal lg..haha...ape2 pun kucing dan baby kecik la selalu buat aku jadi pengubat hati aku yg terkotak katik nih...:)dgn kucing aku cite semua masalah kt aku..mungkin die xboleh cakap..tp dia boleh faham apa yang aku cakap..dia pun mampu ckp meow je...:)

aku sentiasa doakan ko kembali sembuh kawan !

assalammualaikum...cerita ni mungkin sedih buat aku...sbb ini cerita tentang kawan aku masa form6..walaupun sekejap perkenalan aku dgn dia..tp aku rapat dengan die seperti aku da kenal lamanya..aku anggap dia kawan yang baik sangat dengan aku...dia budak politeknik ungku omar perak...tp dia terpaksa extended masa akibat sakit dia...aku sedih bila dapat tau die sakit..sakit yang teramat sangat...cancer tisu dan ketumbuhannya itu di kaki....aku pergi melawatnya dirumah...keadaanya sangat sedih...muka pucat je sampai rasa sebak bila tgk muka dia..bila die cerita yang die sakit sampai xboleh nk sambung blajar aku rasa turut sedih..sbb sepatut nya die belajar seperti pelajar2 lain juga..sbb kan sakit die..die terpaksa tangguh pembelajaran dia..sehingga kini die terlantar dirumah..aku hanya mampu berdoa die cepat sembuh, die dlu pernah minta aku belanja ice blended tp aku tak belanja die lagi sebab sibuk..tak pa myra..ko sembuh nanti aku belanja ko ice blended..yang penting ko kena sihat dulu ..ko sihat nanti ko nk minta ape pun..minta la...aku cuba tunai kan ...tp jangan lebih2 lak...aku bukan keje lg...nk lebih2 tgu aku kerja dlu...haha...aku dan kawan2 suma doa kan ko sihat myra..aku tak nk tgk kawan aku sakit2 suma..anggaplah ni semua ujian Allah beri kt ko...jgn bersedih dan jangan putus asa kawan...cari lah penawarnya sehingga ko jumpa . aku kt sini sentiasa fikir dan cari juga penawar utk ko...:) aku nk ko bersemangat mcm dlu...boleh bergerak aktif ke sana sini..itu yang aku nk tgk...:) semoga kau cepat sembuh myra...ko sembuh nanti ko tuntut la ice blended ko tu....:)
ni dia nurul a'mirah  binti zamri

Saturday, 12 April 2014

mereka bertiga !

assalammualaikum..hah kali ni nk bawak cerita pasal budak studio aku ni ah...hahaha..mereka2 ini lah yang selalu bahan aku kt kelas..tak kira kt mana pun...mereka ini lah...zakirah nazmila dan nia....hahahaha..aku dibahan sampai terdiam..dorang memang hebat dalam membahan...kaki mengarut mereka ni lah...aku tak tau mcm mana aku boleh rapat dengan dorg..mcm2 perangai da dapat tengok...elok aku...elok dorg bertiga...mcm2 perangai..hahaha..sampai aku pun penat da nk melayan gak...mereka selalu menghiburkan...kalau ada masalah..mereka bertiga juga lah aku cari...sometimes la..hahaha...cerita pasal zakirah dulu...dia ni budak subang...yg havoc2 dalam lagu altimet tu..hahaha...budak subang la tu...hmm dia ni bgs...bagus bt keje...kalau buat keje..laju je siap....tah tangan ape pun aku xtau....otak kadang2 geliga...kadang2 masuk air gak die ni..hahaha...tapi tak pe..aku pun mcm tu gak kadang2... okay sekarang tentang nazmilla...ok puteri engku nazmill << konon nye la puteri engku..hahaha...mila ni budak keyyel...die comel...selalu gelak kan aku...hahaha...die ni xbanyak ckp tp die oke la...bg aku dia baik sebaiknya..pendengar yang baik kalau aku cerita apa2...die kadang2 pemalas..hahah cte negative lak...sori mila..hahahahaha...aku nk kutuk die lak ni...mila ni pemalas pemalas...haha..xde la...mila xpemalas pun...die orang paling relax dan sempoi bila buat kerja...muka tenang dan berkilat je ..pakai sunblock la kata kauu..hahahahah...hmm ira sudah..mila pun sudah...sekarang tiba masa untuk siffa agnia(gangster) hahahahha..nia ni budak klang...1 tempat dgn aku...aku respect kt dia sbb die berani dan taiko..hahaha..nia baca mesti nia marah..hahaha..watlek watpis...nia ni orang yg paling spoooooting..tiap kali makan nasi dgn die...mesti aku tnye...tak makan rumput ke..?ko kan kambing..hahahaha,,,pastu die marah...hahaha..menyakat tu biasa la...makan kenyang2 pastu berak,nia ni orang yang buat keje teliti...kerja dia cantik..aku paling tertarik dekat die dgn prangai ala2 gangster, rockk oo nia...wa tabik sama lu ! hahaha...cerita mereka bertiga seronok..seronok bila kenal mereka mcm mana...masing2 ada perangai gila masing2..yang aku ni melayan je....tu je la aku boleh cte...xleh lebih2..nanti kang ade yang hangit dgn aku kang kena pukul naik sem ni..hahahaha sekian ~wslm
ini zakirah mek kelate tp tak kuar pun kelate die...haha

ini mila...sentiasa comel..haha..katanya puteri engku nazmilla.

ha ni la siffa aghnia a.k.a gangster haha

tah apa nk jadi pun xtau lah..hahaha

mereka ber3 ni ah selalu membahan aku...tergelak aku kadang2 haha

kisah abang abang aku ! :)

assalammualaikum...:) aku nk cite pasal abang2 aku ni...walaupun selalu bergaduh mase kecik2..ha ni la abg2 aku yang masing2 da pun besar dan berjaya...cuma aku je belum lg...masih merangkak lg...first skali aku nk cte pasal abg aku yg pertama lah....nama dia mohd firdaus bin mohd zuki...anak abah aku lah..hahaha...ok die ni umur 29...beza dgn aku 9 tahun..dia agak berbeza dgn kami 2beradik kerana die putih sikit dr kami...hahaha...tu tak kesah la...tp die adalah abang yang terbaik buat kami 2bradik...bersifat berkepimpinan....die pun da berjaya dan ade own business....dah pun kawin..anak sorg. hmm die relax n puncual org nye...hahaha..ape2 pun time kami susah senang dia ada untuk kami....:)
okay ni nk cite abg yang ke2 lak ni...nama dia mohd farifzul anuar bin mohd zuki...aku panggil die adik la...kenapa panggil adik?aku panggil adik sejak kecik....da terbiasa agaknya...so kami sekeluarga panggil die adik la...walaupun die lagi tua dr aku..haha...adik ni yg paling aku rapat..umur die 26...the best things die adalah orang paling pelik dalam family aku..org paling diam...tp aku suka usik die...kami kalau buat benda yang kami xnk mak tau..mesti plan elok2..sbb takut kantoi dgn mak...lagi2 time tengah malam nk pergi main futsal...hahaha...xpe adik ckp..kalau kantoi tu...kantoi sama2...hahaha...hmm muka kami ni agak seiras...membezakan kami adalah die pakai cermin mata dan badan die agak sado sikit...maklum la ade mase nk pergi gym..aku mana ada masa nk pergi gym..haha..die ni pandai sikit dr aku dgn abg...tak pernah mengecewakan mak abah...aku je selalu buat spoil...hahaha...adik ni blaja lg..tp die da nk habis la...die habis ni jadi la die doctor...adoi jeles lak aku...nk lawan xleh..sbb aku bukan setanding dgn die, tp aku tetap nk lawan...abg pun aku masih xdpt nk lawan lg..xpe la..tunggu aku habis nt..hahaha...itu je la cte pasal abg2 aku....conclusion nye kt sini...dorang adalah abang2 aku yang paling aku bangga yang pernah aku ada selama aku hidup nih..:)
yang ni abang aku yang ke 2 umur dia 26
ni abang aku yang pertama umur 29


motor idaman ku !


dua moto ni la menjadi impian aku dari dulu...selalu berharap akan dapat....inshaaAllah habis belajar ni aku nk kumpul duit beli motor ni....aku nk trvel 1 malaysia..hehe kalau boleh la....harap aku dapat pakainya...harga dia cantik sangat ..hehe...doa kan aku dapat memilikinya ye !

cuti sem bermula sem 3

assalammualaikum suma..hai korang..:3 cuti sem da bermula dah utk sem3...cuti sem paling lama agaknya..2bulan woah...tp kan...cuti pun mcm xcuti je..hahaha...kt uitm kena ikut rule uitm...kalau kt uma lak kena ikut rule mak....aihh kemain payah nk keluar...tah bila aku boleh enjoy....mungkin kahwin nt kot..hahaha...tp xpe la....aku da biasa kena dah....siang keluar xpe..jgn keluar malam....takut singa besar marah....hahahaha...hmm sem ni si sapik ajak aku juai burger kt KU...ceng punye kedai..pun boleh ahhh...janji ade keje nk buat..duit poket pun ade lak gak..ingat nk bt lesen kereta...tp rasa mcm xsempat...xpe usha harga dulu la..hahaha...aku dapat juga berehat kt uma dari sengsara kt uitm tu....makan minum tidur n last berak...tak senonoh gile...hm hm...hidup aku mcm biasa la..bangun pagi mengadap fb dgn twitter....pastu petak xtau nk bt ape...aku pun tidooo..itu la rutin harian aku hari2...xpe mmg begitu....lifeless kan kata kau jahh..hahaha...ingat cuti ni nk jumpa kawan2 suma...tp suma mcm busy belaka...yela suma da ada haluan sendiri...ada yang bekerja ada yang blaja....so susah nk jumpa dorg....xpe la..aku teruskan gak cuti sem aku ni...selamat bercuti utk korg yg tgah cuti sem tu yee....goodluck gak kt budak2 poli yang nk exam da ni...:)bye3 korang...:)

dia yang aku cinta

 2 hal yang harus kau tau saat aku jauh dari kau. 1- aku rindu kan kau. 2- bahkan rindu kau tak mampu mengalahkan rindu aku. 
ya Allah..jagalah ia yang jauh disana, lindungi tiap detik hidup yang ia lewati,sayangi dia melebihi engkau menyayangiku...amin...

just for you

landscape architecture design

assalammualaikum..hai...:) aku nk cite pasal kos aku belajar ni...hehe...sori la aku first time update benda alah ni...so aku nk mula kan segala galanya disini la...hehe...aku terkejut bila mula2 dapat sambung blaja dan dapat kos landscape archie...so ape benda tu...aku blur..hahaha...aku igt kan blaja formal macam student office suma..tp ternyata aku ada studio sendiri dan aku tak blaja mcm dorg blaja...tiada dewan kuliah...hahaha..hanya kelas seperti sekola...kadang2 tergelak aku sorang2 sbb fikir benda ni...tp takpe la...aku masuk situ aku blaja benda baru ....dengar mungkin mudah..tp blaja tgk..menderita woahh...tp advance la...sbb ilmu baru kan..so hebat sikit la...ramai kt lua sana fikir landscape ni je farmer...hahaha...persepsi dorang tentang landscape salah....landscape archie ni xde kena mengena dgn farmer la...hahaha...aku dlu fikir mcm tu juga..tp lepas aku dpt penerangan aku dpat buka mata aku bahawa hidup senibina lanskap bukan farmer....haha...aku masuk situ baru aku tau..kalau xmsuk..hmm sampai mati aku pun sme mcm org kt luar sana..haha...tp takpe...aku bgtau sbb nk buka mata korang yg baca ni je..hehehe...peace yoo...
hah ini la aku.tak hensem jgn kata apa2..

kisah hidup ku

Mohammad faridzuan naim bin mohd zuki...itu nama yang diberi oleh kedua ibubapa ku....aku masih muda dan umur ku pada 2013 ini baru 20tahun..aku dilahirkan di tanah selangor walaupun keturunan aku semua berada dikedah ...aku hanya manusia biasa..aku insan yang sama seperti kamu semua...be a simple guy...itu adalah pilihan aku...masih lagi mengejar cita2 aku...navy pilihan ku...tp ramai mungkin tertanya kenapa tak masuk lepas habis sekolah haritu..?jawapan aku adalah kerana ibu ku...ibuku tak merestui aku masuk kesitu dan dia berharap aku dapat lanjutkan pelajaran ke universiti...tp kini sudah pun tertunai harapan dia...inshaaAllah lepas habis belajar aku cuba memohon masuk ke navy...cinta?hmm mungkin korang tgk aku seperti sudah ada..haha...aku ada mencintai seorang gadis...tp cinta aku tidak dibalas dan aku masih lagi menunggu-nya...abaikan la yg tu...sbb tak penting utk korang pun..haha..so cerita hidup aku takde lah best mana...xsama macam orang lain...aku dtg dr keluarga yang sederhana...so aku belajar diatas kaki sendiri...abg2 aku pun pernah pesan kt aku...ewan...ko belajar la rajin2...ingat kt mak abah...ingat juga yang kita bukan dr family senang...abah tak ada harta nk bagi kt kita..kita kena cari dan balas kembali jasa mak abah kita sejak mereka membesarkan kita...itu pesan abg2 aku kt aku...thanks abg adik..:) sampai 1 tempoh aku da berjaya...akan ku berikan segala gala nya pada org tua ku...terutama kasih sayang ku kt mereka...
mak abah aku yang aku sayang